Automobilia.ro
CES

Consultanta

TRANSPORT TRANSOCEANIC DE VEHICULE ISTORICE

Incepand din anul 2015 Compania AUTOMOBILIA este agent pentru Romania al firmei olandeza MARLOG CAR HANDLING B.V., specializata in transporturi containerizate transoceanice. Daca doriti sa importati din SUA un vehicul istoric nu ezitati sa ne solicitati o cotatie care va include costurile de preluarea a vehiculului de la vanzator, transportul pana la Roterdam si cele mai scazute taxe vamale pentru introducerea acestuia in Uniunea Europeana. Vehiculul Dvs va fi transportat in conditii de maxima securitate.  

TRANZACTIONAREA UNUI VEHICUL ISTORIC

Daca doriti sa achizitionati sau sa vindeti un vehicul istoric sfatul nostru e sa apelati la un specialist. Experienta acumulata de Compania AUTOMOBILIA va poate scuti de surprize neplacute. Pentru cumparatori capcanele pot fi foarte mari, uneori exemplare atestate sau restaurate in tari cu mare traditie in domeniul vehiculelor istorice fiind atevarate tepe pe roti. Putem cumpara / vinde in numele Dvs vehicule istorice in cadrul unor licitatii. Daca doriti un anume vehicul Compania AUTOMOBILIA si partenerii ei din tara si strainatate sunt gata sa va ajute. Atat pentru vanzatori dar si pentru cumparatori oferim servicii de evaluare, publicitate interna si internationala, reprezentare la targuri si expozitii de profil, transport, consultanta in vederea inmatricularii. 

RESTAURAREA

Am intalnit de multe ori in Romania persoane care restaureaza vehicule extrem de deteriorate sau modificate care practic nu merita acest efort. De cele mai multe ori costul operatiunilor de restaurare este de cateva ori mai mare ca valoarea de piata a vehiculelor respective. In plus niciodata un exemplar restaurat nu va fi la nivelul unuia perfect conservat. Pasiunea colectionarii si restaurarii vehiculelor istorice nu este o afacere insa asta nu inseamna ca trebuie sa investim aiurea. In timp am asistat cu tristete la numeroase proiecte esuate fiecare din ele reprezentant de cele mai multe ori un exemplar distrus care in loc sa devina un vehicul istoric a luat drumul REMAT-ului. Din start trebuie spus ca daca nu aveti conditii (obligatoriu garaj , scule, etc), timp si pricepere e bine sa uitati de posibilitatea de a va restaura personal, fie si partial, un vehicul. In vederea restaurarii este util dar nu suficient achizitionati un vehicul identic "pentru piese" situatie in care va putem ajuta sa decideti daca e profitabil sa faceti o astfel de investitie.

Compania AUTOMOBILIA ofera servicii de consultanta care va vor face sa luati cele mai bune decizii : restaurati sau folositi ca "banca de organe" vehiculul respectiv, cui incredintati spre restaurare vehiculul, care sunt termenii contractuali, ce e mai bine sa faceti cu bugetul de care dispuneti ( sa restaurati un vehicul sau sa achizitionati un exemplar impecabil) si nu in ultimul rand putem prezenta gradul de disponibilitatea al pieselor de schimb pentru modelul respectiv.  

MOTORSPORT ISTORIC

Daca sunteti pasionat de vehiculele istorice si doriti sa participati la evenimentele de gen Compania AUTOMOBILIA va poate consilia in vederea alegerii vehicului optim din punct de vedere al performantelor, fiabilitatii, costurilor de intretinere si al reperabilitatii pieselor de schimb.

RECONDITIONAREA, PRODUCTIA SI PROCURAREA DE PIESE DE SCHIMB

Nu toti posesorii de vehicule istorice se afla in fericita ipostaza de a putea comanda piese de schimb printr-o simpla accesare a unui catalog online. Desfasurand de-a lungul anilor proiecte de restaurare a unor vehicule istorice antebelice rare Compania AUTOMOBILIA a produs o serie de repere fiind capabila sa rezolve cele mai dificile proiecte.

La aceasta ora putem reproduce de la 0 sau sa reconditionam un important numar de repere cum ar fi :

piese din cauciuc : garnituri, oringuri, simeringuri, burdufe, furtune de apa/ frana/combustibil, tuburi izolatoare, curele

- piese ale instalatiei electrice : fise, sigurante fuzibile, fire cu izolatie textila, becuri

- piese din sticla : Tip Securit - geamuri laterale, parbrize (inclusiv cu gauri pentru motorasele stergatoarelor), lunete, element de far/stop

- piese din tabla de alama / inox / fier : capace de roti, carcase de faruri si stopuri, embleme, radiatoare, esapamente, elemente de caroserie.

- piese din lemn : rame pentru tapiterie, fete de usi, elemente pentru soft-top si bord, diverse elemente de caroserie

- piese obtinute prin operatiuni de prelucrare mecanica : suruburi/saibe/piulite speciale, bucsi, distantiere, pene, etc

- piese obtinute prin turnare : ornamente, mascote, pistoane, etc

- piese obtinute prin aplicarea de material tip ferodo : discuri de ambreiaj (inclusiv de tip umed), placute/saboti de frana

Constienti ca pentru unele marci sau modele e inutil a incerca sa gasesti piese de schimb reproducerea fiind unica solutie, speram sa va putem ajuta in proiectele de restaurare pe care le desfasurati. Lista de piese prezentata anterior este orientativa, asteptam solicitarile Dvs. pentru a studia posibilitatile de rezolvare.

Putem consilia sau executa operatiuni de reconditionarea a numeroaese piese si subansamble : motoare, cutii de viteze (inclusiv automate), carburatoare, chiulase, delcouri, electromotoare, dinamuri, alternatoare, ceasuri de bord, bobine (modelele demontabile), pompe/cilindrii de frana/ambreiaj, pompe de apa/benzina, rezervoare de combustibil, (tratament anticoroziv), tapiterii, arcuri, amortizoare, jante, radiatoare etc.

Sfaturile noastre in alegerea tipul de consumabile potrivite automobilului Dvs (anvelope, camere, ulei, lichide frana, acumulatori, filtre, etc) sunt gratuite !!!!

Pentru marcile/modelele cu o larga raspandire va putem asigura importul de piese si consumabile de la targurile de profil la care participam in mod frecvent in Italia, Franta, Cehia, Germania si Austria.

Galerie foto

 


Galerie foto

Bursa colectionarilor


Despre companie Servicii oferite Prezentari Evenimente Istorie Muzee Restaurare Colectii si colectionari Motorsport istoric Personalitati Concursuri Arhiva online Galerie foto Bursa colectionarilor Utile