Automobilia.ro
CES

Tony Fall

A patra editie a Raliul Dunarii desfasurata in anul 1967 a fost castigata de echipajul britanic Tony Fall / Mike Wood. Raliul Dunarii conta la acea ora ca etapa in Campionatul European victoria britanicilor fiind considerata o mare surpriza. Fotografia automobilului victorios, BMC 1800, a fost folosita ca suport publicitar insa modelul nu a avut acelasi succes in vanzari.
 
Richard Anthony (Tony) Fall a debutat in raliul in anul 1966 castigand la bordul unui Mini Cooper S raliurile Scotiei, Poloniei si Elvetiei. In 1968 a terminat pe locul 4 Raliul Monte Carlo. A trecut apoi la Lancia obtinand victoria cu Fulvia HF in Raliul Portugaliei 1968, o victorie in 1969 la Nurburgring alaturi de Kallstrom si Barbasio si un loc 3 in Raliul RAC din Marea Britanie 1969. Pentru trei sezoane a alergat pentru firma Datsun, trecand apoi pentru scurte perioade pe la BMW, Porsche si VW. In 1970, avandu-l copilot pe celebrul fotbalist Jimmy Greaves, a terminat pe pozitia a 6-a in Raliul London-Mexico la bordul unui Ford Escort.
 
Participand la reeditatea cu vehicule istorice a Raliului London-Mexico a terminat raliul pe pozitia a 5-a (la bordul unui Datsun). 
Ca team manager a contribuit la titlul mondial obtinut de Walter Rohrl pentru Opel in 1982.
 
S-a stins din viata in decembrie 2007, cand ocupa pozitia de manager al firmei de roll-bar-uri si elemente de siguranta Newmarket. Dumnezeu sa-l odhneasca !

Galerie foto

 


Galerie foto

Bursa colectionarilor


Despre companie Servicii oferite Prezentari Evenimente Istorie Muzee Restaurare Colectii si colectionari Motorsport istoric Personalitati Concursuri Arhiva online Galerie foto Bursa colectionarilor Utile